Succesvolle trip naar IndieWeek NYC voor Nederlandse delegatie

Van maandag 15 tot donderdag 21 juni vond dit jaar weer het inmiddels jaarlijkse IndieWeek evenement plaats in the Lower East Side in Manhattan, NY.

 

Een aantal Nederlandse muziekprofessionals heeft hier gedurende drie dagen deelgenomen aan een omvangrijk netwerkprogramma bestaande uit dagelijkse ontbijtsessies op het consulaat in NY, diverse fieldtrips naar Amerikaanse muziekbedrijven en een groot aantal één op één business meetings. Tevens hebben de Nederlandse artiesten Nina June en Sean Christopher een concert gegeven tijdens de Nederlands / Canadese showcase avond in PIANOS.

 

 

De opzet van deze handelsdelegatie onderscheid zich ten opzichte van de andere showcase events met name doordat het karakter sterk ligt op de aandacht en begeleiding voor de Nederlandse muziekprofessionals rondom de artiest middels het speciaal daarvoor ontwikkelde netwerkprogramma, ook dit jaar weer georganiseerd door Dutch Music Export en Dutch Culture USA. Het grote succes van deze trip mag dan ook zeker worden gezocht in de professionaliteit van zowel de Nederlandse als de Amerikaanse delegatie bestaande uit vertegenwoordigers van Amerikaanse bedrijven als Google, YouTube, Soundcloud, Downtown Publishing, Rough Trade, Paradigm Agency, High Road Touring, The Knitting Factory, ReverbNation, Bampire en vele anderen.

 

Inmiddels hebben Dutch Music Export en Dutch Culture besloten om ook volgend jaar deel te nemen aan de door A2IM georganiseerde IndieWeek 2019. Wil je hier meer over weten, neem dan contact op met marcel.albers@dutchmusicexport.nl