Max Meser bouwt aan zijn team op Bime

In het Spaanse Bilbao vindt van 25 - 28 oktober de vijfde editie van Bime plaats. Beurs, conferentie en festival in één, verbindt Bime de Spaanse en Zuid-Amerikaanse markt met de rest van de wereld – en Nederland is er dit jaar focusland! Onder de vlag van Dutch Impact treden er vier Nederlandse acts op. Een daarvan, Max Meser, is zelf half Spaans en heeft al interessante aanbiedingen in Spanje in het verschiet. Manager Phil Tilli van agency Beat Surrender Music legt uit hoe hij met zijn artiest Bime aanvliegt.

 

 

"Max heeft een Spaanse moeder en een Nederlandse vader. Hij groeide op aan de Costa Brava en is pas een jaar of vier geleden naar Nederland verhuisd. Ik was toen net uit Moke gestapt en wilde mij op management gaan richten. Toen ik Max' muziek hoorde viel het kwartje niet, nee, het kwam naar binnen denderen: dit moest ik oppakken.

 

"Bime is nog even weg, maar het voelt voor mij nu al geslaagd.  Het is in grote lijnen identiek van opzet als veel andere showcasefestivals. We moeten zorgen dat we ons zoveel mogelijk in de kijker spelen en ik zal de nodige mensen ontmoeten. Eén contact is echter al gelegd, en wel met Eneida Fever. Zij doet marketing voor Bime, en is net zo'n Mod-fan als Max en ik. Zij is heel enthousiast en wil Max in Spanje gaan boeken."

 

Los van Bime staan er al drie Spaanse shows geboekt in februari als voorprogramma van de Ierse modband The Strypes. Een band uit Eneida Fever's roster, maar dat zij Max Meser op sleetptouw nemen door Europa heeft een andere reden. Phil: "Max deed het voorprogramma van de Nederlandse shows van Paul Weller,afgelopen juni. Hij zei tegen ons: je moet zorgen dat je met The Strypes gaat toeren. Toen kamp The Strypes hoorde dat het Opperwezen er zo over dacht, waren ze meteen om."

 

Het is verleidelijk om op een event als Bime heel veel lijnen uit te gooien, maar Phil is voorzichtig met Max. "Wat we nu doen voelt reëel. Hopelijk zijn de mensen op Bime ontvankelijk voor de show en komt er meer interesse uit voort. Dan de drie gigs met The Strypes, en wie weet zitten er wat zomerfestivals in Spanje in. Verder is het voor ons belangrijk dat we verder bouwen aan het team. Je muziek mag dan misschien overal te streamen zijn, zonder team om je te ondersteunen naar radio en pers toe kom je echt niet verder in een nieuwe markt. In dat opzicht is zo'n marketingbudget van Dutch Music Export interessant. Dat geeft ons extra mogelijkheden om gerichte marketing en promotie op te zetten. Met Moke ging ik destijds naar SXSW in Austin en kwam terug met enkel een tas vol mooie herinneringen. Dat gaat nu wel even anders."

 

Dutch ImpactParty op Bime: 26 oktober, Kafe Antzokia, 21.00 – 01.00 uur. Met optredens van DeWolff, The Grand East en Jungle By Night 

Max Meser op Bime: 25 oktober in Bec om 19.00 uur - https://www.maxmeser.com/


 Gratis registraties voor Bime via Ruud Berends: ruud.berends@dutchmusicexport.nl