Grote belangstelling voor Nederlandse artiesten tijdens The Great Escape festival.

 

Afgelopen editie van The Great Escape in Brighton was Nederland ‘LEAD Country’. Hierdoor was er veel speciale aandacht voor het recordaantal van 12 Nederlandse artiesten. Dat er grote internationale belangstelling is voor de Nederlandse artiesten werd nogmaals bevestigd tijdens de Dutch Impact party, waar muziekindustrie professionals ruim een half uur voor aanvang in grote getallen in de rij stonden te dringen om 10 Nederlandse artiesten te zien spelen. De showcase vond dit jaar plaats in beide zalen van Komedia, welke van begin tot eind (‘one in - one out’) afgeladen vol stond.

Tevens organiseerde Dutch Music Export, in samenwerking met de Nederlandse Ambassade in London, een B2B networking-brunch voor de op TGE aanwezige Nederlandse artiesten managers om contacten te leggen met Engelse en internationale agenten, publishers, managers en labels.

In samenwerking met Global Publicity heeft Dutch Music Export een uitgebreid pers- en media traject opgezet met belangrijke muziekmedia en journalisten, waaronder; DYI, DORK, Dummy, The 405, The Line of Best Fit, BBC Music en Amazing Radio. Ook zijn er foto’s en video’s gemaakt van alle optredens ter verdere promotie en distributie naar de relevante internationale media en de Nederlandse artiesten.

 

 

 

Best Music Export Office Award Goes To....

“Amongst their export office peers, Dutch Music Export are not only taller than the rest, but also recognised as the best” – Rob Challice (Coda Agency)

 

Tijdens de 5e editie van de jaarlijkse YMCA’s (Yearly Music Convention Awards) op The Great Escape werd de internationale prijs voor ‘Best Music Export Office’ overhandigd aan Dutch Music Export!