Dutch Music Export is er ook voor dance!

Ben je DJ/producer of manager met internationale ambities en aarzel je bij het zetten van de eerste stap? Heb je al een marketingplan maar ontbreekt het je aan middelen om het te realiseren? Dutch Music Export helpt jaarlijks tientallen artiesten in alle geledingen van de popmuziek met advies en subsidieaanvragen - óók in de dance. Zorg dat je weet wat je mogelijkheden zijn!

Dat Nederlandse DJ’s en producers het internationaal goed doen is algemeen bekend. Ook op zakelijk gebied kan de wereldwijde dancesector niet om Nederland heen. Het Amsterdam Dance Event is het grootste evenement voor de dance-industrie, waar grote en kleine deals worden gesloten en waar talent wordt ontdekt en gelanceerd. Van 18 – 22 oktober dreunde de hoofdstad weer op de maat van ADE.

Ben je manager of vertegenwoordiger van dance-artiesten of DJ’s met aantoonbare internationale ambities? Of ben je zelf een ambitieuze artiest? Dan ben je waarschijnlijk ook op ADE, op zoek naar de juiste contacten voor jouw stap over de grens. Goed om te weten dat er - mits je als rechtspersoon geregistreerd staat - verschillende financieringsregelingen zijn die van onmiddellijk belang kunnen zijn voor jou en je carrière.  Op deze website vind je alle uitleg, maar we zetten de belangrijkste regelingen alvast voor je op een rijtje:

> De Marketingregeling voor cofinanciering van internationaal potentievolle groepen of performers voor internationale marketingactiviteiten is er voor bedragen van € 7.500, € 15.000 en € 50.000. Een aanvraag door internationaal potentievolle acts kan worden ingediend bij Dutch Music Export. Let wel: het betreft hier dus een cofinanciering. Subsidiebedragen worden alleen toegekend wanneer je beschikt over internationale professionele industriepartners die aantoonbaar eenzelfde bedrag investeren in de internationale marketing van de artiest.

> De SIB is een andere interessante regeling: Starters International Business. Deze SIB-regeling kent verschillende mogelijkheden, waarbij we die van ‘individuele coaching’ graag naar voren halen.

> Voor het aanvragen van Toursupport kun je terecht bij het Snelloket van het Fonds Podiumkunsten. Deze subsidie is voor Nederlandse acts die voorstellingen of concerten geven in het buitenland. Hij is vooral bedoeld voor relatief eenvoudige projecten met een korte voorbereidingstijd en heeft daarom een versnelde procedure. Aanvragers krijgen binnen een maand uitsluitsel.

Je kunt over deze regelingen en nog veel meer lezen op de website van Dutch Music Export. Ook kun je een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek. Mail naar Marcel Albers, marcel.albers@dutchmusicexport.nl