Dutch Impact Reception @ Rencontres Trans Musicales 2017, Rennes, 8 december 2017

Op 8 december organiseert Dutch Impact een receptie op het festival Rencontres Trans Musicales in Rennes, Frankrijk. De receptie begint om 21:00 uur, met de Nederlandse band Altin Gün. DJ/producer Duke Hugh geeft na afloop een show. De Nederlands/Braziliaanse DJ Irie treedt later op. Deze optredens worden bezocht door internationale media en belangrijke spelers uit de industrie. De receptie wordt ondersteund door Buma Cultuur, Dutch Performing Arts, de Nederlandse Ambassade in Frankrijk en Eurosonic Noorderslag.

Optredens:

Duke Hugh 
Vrijdag 8 december 
Parc des Expositions (Hall 9) 

21:45 - 22:25hrs 
23:25 - 00:25hrs 

Klinkt als hiphop, neosoul, future soul, reggae, dub, bossatronic, brazilectro. Check de nieuwste mix van Duke Hugh op Mixcloud, bomvol met al zijn oude en nieuwe invloeden.

 

Altin Gün 
Vrijdag 8 december 
Parc des Expositions (Hall 3) 

22:55 - 23:45hrs 

Altın Gün biedt een opwindende mix van Turkse folk, psychedelica, funk en rock. Bassist Jasper Verhulst raakte gefascineerd door de Turkse sound van de jaren 70, toen artiesten als Selda, Barış Manço en Erkin Koray traditionele muziek combineerden met westerse rockinvloeden. Samen met bandleden Ben Rider (gitaar) en Nic Mauskovic (drums) vond Verhulst Turkse muzikanten Merve Dasdemir (zang) en Erdinc Yildiz Ecevit (zang, saz, toetsen). Jungle by Night's energieke percussionist Gino Groeneveld trad ook toe tot de groep, die liedjes speelt van de eerder genoemde kunstenaars uit de jaren 70 en hun minder bekende tijdgenoten, en die ook eigen arrangementen maakt van Turkse traditionals. Op deze manier ontmoeten verschillende werelden elkaar en vormen ze een verfrissend dansbaar geluid.

Altin Gün op Instagram

 

Deejay Irie 
Zaterdag 9 december 
Parc des Expositions (Hall 8) 

05:00 - 06:30 

Geboren en opgegroeid in São Paolo, Brazilië, woont Deejay Irie momenteel in Groningen, Nederland. Begaafd met een paar handen die het best werken met de snelheid van het geluid en met een brede interesse in stijlen en genres, is Irie (zijn echte naam) een van Nederlands meest vooruitstrevende turntablists van topniveau, befaamd om zijn skills. Met 20 jaar ervaring op zak, shows op alle zes de continenten en een verscheidenheid aan artistieke interesses, heeft Deejay Irie keer op keer bewezen dat hij het publiek kan vangen met zijn unieke stijl en karakter. Of het nu gaat om dj'en in een club, optreden met jazzmuzikanten, radioprogramma's maken of theatervoorstellingen en videocontent maken, Irie brengt gegarandeerd zijn A-game en laat de menigte met een grote glimlach achter.

www.deejayirie.com

Dutch Impact wordt mogelijk gemaakt door Buma Cultuur en wordt mogelijk gemaakt door Dutch Performing Arts. Deze receptie wordt ondersteund door de Nederlandse ambassade in Frankrijk.