Nits

NITS OP TOUR MET NIEUW ALBUM

 

Het nieuwe album van de NITS, 'Knot'. De band gaat de komende maanden op tour door Nederland en zal deze afsluiten met een concert in Carré op 17 maart 2020.  

 

Het album bevat 11 songs, opgenomen in hun eigen Werf studio in Amsterdam. De muziek is ontstaan uit improvisaties, wat je een vorm van 'instant composing' zou kunnen noemen. Het resultaat van drie lange sessies van 20 uur opgenomen muziek-en tekstflarden. Henk Hofstede gebruikte de woordimprovisaties later als inspiratie bij het schrijven van de uiteindelijke songteksten.  

Daar waar hun vorige cd ‘Angst’ grotendeels geschreven was op basis van ågesprekken van Henk met zijn moeder, bestrijkt de thematiek van ‘Knot’ een breder scala aan onderwerpen. Ervaringen uit zijn directe leefomgeving mengden zich met observaties, ervaringen en fantasieën. Een dansfeest in Oostende verbindt Marvin Gaye met James Ensor (Dead Rat Ball), het leegruimen van het ouderlijk huis vindt zijn plek via Rachel Whiteread (The Concrete House), een personage uit een thriller stuwt de tekst van Music Box with Ballerina voorwaarts. 

NITS is al 45 jaar de meest ongrijpbare band van Nederland, met een ontzagwekkend oeuvre. Nog immer onderweg met concerten vol dynamiek, humor, virtuositeit en een diepe Europese melancholie, alles met een stijlvolle veelzijdigheid. 

De tour begint half november, zie voor concertdata www.nits.nl

Album verkrijgbaar op cd, vinyl en streaming. 

 

 

Voor meer informatie:

Sandra Bulthuis | Gigz Promotions M: 06-21525769 | M: sandra@gigzpromotions.nl

www.nits.nl